donderdag, 27. november 2008 - 12:57

Eerherstel voor de 'kopstoot'

Groningen

De kopstoot is toe aan eerherstel, vindt de Groninger distilleerderij Hooghoudt. Want net als haring met een uitje, een blokje kaas met augurk en bitterballen met mosterd, hoort de vermaarde combinatie van jenever en bier bij de Nederlandse cultuur. Met de kopstoot en andere oer-Hollandse tradities wil het familiebedrijf de waardering voor gedistilleerd van eigen bodem stimuleren.

Dit bleek tijdens de introductie van de nieuwe 'Hooghoudt fles', op donderdag 30 oktober, op de Grote Markt in Groningen.

De Dubbele Graanjenevers van Hooghoudt, jong en oud, zijn het bekendst. Maar ook met beerenburg, wodka, fruitlikeuren en mixdranken heeft het familiebedrijf een naam hoog te houden. Hooghoudt zet hiervoor een paar opmerkelijke stappen.

en karakteristieke 'Hooghoudt fles' met informatief etiket moet bij de slijter zorgen voor een uniforme uitstraling. Met de nieuwe slogan, 'Wat Holland Hooghoudt', zegt de Groninger distilleerderij: 'We zijn als regionaal familiebedrijf trots op onze wortels, maar we maken wel degelijk deel uit van de rijke Nederlandse traditie van goede smaak en gezelligheid.'
Categorie:
Tag(s):