donderdag, 2. oktober 2008 - 9:25

Eerst werkvergadering P-10 plattelandsgemeenten een feit

Regio

Woensdag heeft de eerste werkvergadering van de P-10 plaatsgevonden in de raadszaal van het Belfort te Sluis. De gemeenten Aa en Hunze, Berkelland, Borger-Odoorn, Bronckhorst, Hulst, Ooststellingwerf, Opsterland en Schouwen-Duiveland werden op deze dag door gemeente Sluis ontvangen.

De P-10 is het samenwerkingsverband van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland dat op 19 mei 2008 officieel is opgericht. Het doel van de krachtenbundeling van deze tien plattelandsgemeenten is om gezamenlijk steviger gesprekspartner te kunnen zijn bij het behartigen van de specifieke belangen die uit de plattelandsgemeenten voortvloeien. Daarnaast kunnen de gemeenten veel leren van elkaars ervaringen en aanpak. De activiteiten moeten uitmonden in concrete adviezen waarmee alle deelnemende gemeenten hun voordeel mee kunnen doen.

De leden van de P-10 hebben zich verbaasd over het enthousiasme waarmee de oprichting van het samenwerkingsverband is ontvangen. De heer drs. C.J.G.M. de Vet is contactpersoon voor de P-10 namens VNG en heeft laten weten de contacten te willen versterken.

Na de vergadering werd een rondrit gemaakt door West Zeeuws-Vlaanderen waarin enkele actuele ontwikkelingen en thema’s in de gemeente Sluis werden belicht.
Provincie:
Tag(s):