dinsdag, 15. juli 2008 - 17:25

Eerste dag vierdaagse zit erop

Nijmegen

De eerste dag van de 92e Nijmeegse vierdaagse zit erop.De dag is zonder noemenswaardige problemen verlopen.Vanmorgen vertrok de wandelmeute richting de Betuwe. Onderweg werden onder meer Lent, Bemmel, Huissen en Elst aangedaan.

De Engelsman Simon Brownlee finishte al om tien over half tien 's ochtends.

De 47-jarige Brit vertrok om vier uur 's ochtends en legde de vijftig kilometer af met een gemiddelde van zo'n 9 kilometer per uur. Naar eigen zeggen traint Brownlee nauwelijks voor het Nijmeegse wandelevenement evenement. Normaal loopt hij marathons en weet dus hoe hij goed door moet lopen.

De 52-jarige Jos Beers uit Swaagdijk is normaliter de eerste die aankomt, maar dit keer moest hij het tegen de Brit afleggen. Beers was de tweede die zijn kaart onder de scanner legde.

Morgen wordt dag twee gelopen. Dat is de dag van Wijchen. Traditioneel zijn er altijd veel uitvallers. De tweede dag wordt door velen als lastig en saai ervaren. De route begint met een stuk door de stad, op weg naar de Hatertse vennen. Dan gaat het via Alverna naar Wijchen. Eenmaal daar aangekomen gaat de 50 km eerst nog naar Balgoij en via de dijk naar Niftrik, voor zij definitief in de tweede grote etappeplaats, Wijchen, aankomt.

Vanuit Wijchen trekken de wandelaars door Beuningen, en van daaruit naar Weurt. Vanuit Weurt gaat het een stuk door de stad, alvorens te finishen op de Wedren voor de tweede dag.
Provincie:
Tag(s):