zaterdag, 9. augustus 2008 - 21:50

Eerste eremetaal voor Nederland

Peking

Ruben Houkes heeft de eerste medaille veroverd voor de Nederlandse Olympische ploeg. In de klasse tot 60 kilogram wist de judoka beslag te leggen op het brons.

De Nederlander liet goed judo zien en bereikte overtuigend de halve finale. Hierin moest hij het opnemen tegen Min-Ho Choi. De Zuid-Koreaanse wervelwind kwam echter heel verrassend uit de hoek en gooide Houkes al na 24 seconden op zijn rug.

In de strijd om het brons kwam de Nederlander tegenover Gal Yekutiel te staan. Houkes begon sterk en kon zijn favoriete spelletje spelen. Dit resulteerde al snel in een Yuko en een Koka, beiden met een Sutemi-techniek. De Israëliër probeerde daarna nog aan te vallen maar Houkes verdedigde sterk. In de laatste minuut besliste hij de partij door in een grondgevecht een mooie houdgreep in te zetten. Deze hield hij probleemloos 25 seconden vast en scoorde een Ippon. Een verdiende bronzen medaille was het resultaat.

Het goud ging naar Houkes' tegenstander uit de halve finale, Choi. Met de vijfde Ippon op rij versloeg hij de Oostenrijker Ludwig Paischer.
Categorie:
Tag(s):