maandag, 25. februari 2008 - 17:18

Eerste Friestalige luisterboek als download

Een primeur voor het Friese taalgebied: voor het eerst is er een Fries luisterboek te downloaden via internet. Luisterrijk heeft het boek Leafde en leed út de oerpolder van de Friese schrijver Hylke Speerstra opgenomen in het aanbod. Het luisterboek bestaat uit tien Friese verhalen, voorgelezen door de auteur zelf.

De introductie van een Fries luisterboek betekent een noviteit. Voor het eerst kunnen Friezen een luisterboek downloaden in plaats van op CD aanschaffen. Het luisterboek Leafde en leed út de oerpolder is bij uitstek een aanrader voor de Friese lezer. Op onnavolgbare wijze brengt Hylke Speerstra het platteland en zijn bewoners uit het verleden tot leven. Hij sprak meer dan tweehonderd Heidenskipsters en diepte familiegeschiedenissen uit aan de hand van dagboeken en documenten van officiële instanties. En Speerstra gaat verder waar het geheugen van de huidige generaties verstek laat gaan, hij vult de verhalen aan: precies zo was het, of zo had het kunnen zijn.

Bij Luisterrijk kunnen consumenten sinds eind 2006 luisterboeken downloaden. Tot nu toe waren alle luisterboeken in het Nederlands en Vlaams, en enkele in het Engels. In de afgelopen maanden is Luisterrijk hard gegroeid. Het aantal luisterboeken dat bij Luisterrijk kan worden gedownload loopt inmiddels tegen de 300, variërend van hoorcolleges, romans en literatuur, cursussen en zelfontplooiing tot jeugd- en kinderboeken. Met de introductie van het boek Leafde en leed út de oerpolder breidt Luisterrijk het aanbod van luisterboeken opnieuw uit.
Provincie:
Tag(s):