donderdag, 17. januari 2008 - 15:25

Eerste Hartfalen-centrum in Groningen

Groningen

Het Martini Ziekenhuis in Groningen start als eerste in Nederland met een apart Hartfalencentrum. Patiënten met (mogelijk) hartfalen kunnen vanaf 1 februari in de ‘one stop shop’ van het Hartfalencentrum Groningen terecht.

Hier ondergaan nieuwe patiënten in één dagdeel alle noodzakelijke onderzoeken en vindt onmiddellijke terugkoppeling naar de huisartsen plaats.

'De groeiende patiëntenstroom op de Hartfalenpoli, die samenhangt met de vergrijzing, was voor ons aanleiding tot een nieuwe vorm van samenwerking tussen de maatschap Cardiologie en het Martini Ziekenhuis. Het Hartfalencentrum Groningen is hét centrum waar mensen snel met alle vragen rondom hartfalen terechtkunnen', zegt René van Dijk, cardioloog.

Ook huisartsen zijn intensief betrokken bij deze nieuwe vorm van zorgverlening. Alle professionals, van verpleegkundige en laborant tot huisarts en specialist, werken in één elektronisch dossier. “En ons streven is dat eind van dit jaar ook de patiënten zelf, via internet, in hun dossier kunnen kijken.�
Provincie:
Tag(s):