dinsdag, 22. juli 2008 - 10:27

Eerste Hulp voor wie uitgeloot is voor Geneeskunde

Amsterdam

Scholieren die Geneeskunde willen studeren, wéten dat ze veel kans maken om te worden uitgeloot. Toch is het voor hen vaak moeilijk zich ertoe te zetten een alternatief te kiezen. Ze moeten wel als ze daadwerkelijk zijn uitgeloot, maar dan is er
nog maar weinig tijd.

Daarom biedt de Vrije Universiteit Amsterdam Eerste Hulp Bij Uitloting voor uitgelote geneeskundestudenten. Opleidingen die voor deze
studiekiezers interessant kunnen zijn, houden dinsdag 22 juli spreekuur zodat makkelijk en snel zichtbaar wordt wat ze inhouden en wat de verschillen én overeenkomsten zijn met Geneeskunde.

De Eerste Hulp Bij Uitloting werkt als volgt. Op het campusterrein kunnen bezoekers tijdens het spreekuur tussen 15.00 en 16.00 uur praten met bijvoorbeeld een studieadviseur of een student die ook na uitloting voor die studie koos. Uitgelote studenten die niet naar de campus kunnen komen, maar wel meer willen weten over alternatieve opleidingen, kunnen aansluitend terecht op het online spreekuur en hun vragen via MSN-messenger stellen.

De opleidingen die spreekuur houden, zijn Bio-medische wetenschappen, Medische natuurwetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Gezondheid en leven, Farmaceutische wetenschappen, Bewegings-wetenschappen en Biologie.

Deze opleidingen hebben raakvlakken met Geneeskunde en het komt voor dat uitgelote geneeskundestudenten zo’n opleiding starten ‘bij gebrek aan beter’, maar hem vervolgens afronden omdat deze bij nader inzien goed bevalt.
Categorie:
Tag(s):