donderdag, 14. februari 2008 - 16:52

Eerste informatie over de nieuwe Volkswagen Scirocco

Leusden

In de jaren 70 van de vorige eeuw was de introductie van de Scirocco een waar evenement. De Scirocco werd in 1974 door zowel de Volkswagen-dealers als de klanten 'zeer warm onthaald'. In 1981 volgde de tweede generatie Scirocco. Van de eerste generaties Scirocco’s zijn er 8.248 verkocht en rijden er maar liefst nog 1.289 rond. Nu enkele decennia jaar later staat de nieuwe, derde generatie, Scirocco in de startblokken.

Ook dit model heeft weer alles in huis om de tongen los te maken en harten sneller te laten kloppen. En net als toen geldt nu ook weer: wat goed is komt snel. Op de tentoonstelling van Geneve (6-16 maart) om precies te zijn.

Er zijn nogal wat overeenkomsten tussen de Scirocco van toen en die van nu. Beide hebben een uitermate scherp lijnenspel en een herkenbare vormgeving. En ook de Scirocco anno 2008 is in alle opzichten een echte sportwagen. De 17 Inch lichtmetalen velgen en het sportieve interieur met sportstoelen kenmerken zijn dynamische karakter. Iets minder zichtbaar, maar wel degelijk karakterbepalend, is het standaard sportonderstel. En omdat veiligheid vóór alles gaat, behoort ESP altijd tot de standaarduitrusting.

De nieuwe Scirocco wordt leverbaar met een breed motorenscala, dat benzinevarianten en een diesel omvat. Alle motoren hebben directe brandstofinspuiting met minimaal een turbo. Voor de dieseluitvoering zet Volkswagen haar nieuwste commonrailtechniek in. Deze TDI-motor voldoet met het standaard roetfilter nu al aan de strenge Euro5-emissienormen die pas in 2009 in werking treden. De benzinemotoren zijn voorzien van de sterke en efficiënte TSI-techniek. TSI staat voor directe brandstofinspuiting met een turbo en eventueel een compressor. Bovendien is de nieuwe Scirocco een van de eerste Volkswagens waarin de nieuwe 7 traps-DSG-versnellingsbak beschikbaar wordt.

Net als de Scirocco 'van toen', is de nieuwe een auto met veel innovaties en een sterke individuele 'touch'. Het nieuwe model is verregaand te individualiseren. Daarvoor is bijvoorbeeld een elektrisch verstelbaar panoramadak beschikbaar.
Categorie:
Tag(s):