vrijdag, 6. juni 2008 - 23:36

Eerste Johan Neeskens Jeugdsportweekend Gelderland

Arnhem

Van 13 tot en met 15 juni 2008 vindt voor het eerst het Johan Neeskens Jeugdsportweekend Gelderland plaats. Twaalf lichamelijk gehandicapte kinderen tussen de 8 en 16 jaar uit Gelderland kunnen in dat weekend kennismaken met verschillende sport- en spelactiviteiten.

Daarnaast staan het uitwisselen van ervaringen en het verleggen van grenzen centraal tijdens dit sportieve weekend.

De tien jongens en twee meisjes zijn afkomstig uit Beneden-Leeuwen, Nijmegen, Apeldoorn, Heukelem, Tiel, Vuren, Arnhem en Dodewaard. Tijdens dit weekend kunnen de kinderen zelf ervaren hoe leuk sport en spel is.

Het Bio Vakantieoord in Arnhem wordt dit weekend als thuisbasis gebruikt, waar ook veel activiteiten zullen plaatsvinden. Zo maken zij op zaterdag kennis met (rolstoel)badminton en boccia (een soort jeu de boules). Op zondag staan paardrijden, zwemmen en rolstoelhockey op het programma.

Daarnaast worden er ook ook typische kampactiviteiten georganiseerd, zoals een kennismakingsspel, kampvuur, barbecue en uiteraard een disco. De kinderen gaan zelf ook een circusact instuderen met behulp van Circus Poehaa. Op zondagmiddag kunnen de ouders het artiestentalent van hun zoon of dochter aanschouwen.

Dit weekend wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie en mede gefinancierd door stichting de NEES. Dit fonds is opgericht door oud-profvoetballer Johan Neeskens en heeft als doelstelling ‘het verlenen van financiële steun aan organisaties en instellingen, die werken op het gebied van zorgverlening aan jeugdigen, die door ziekte en/of een beperking hulp nodig hebben.’ Het Johan Neeskens Jeugdsportweekend past uitstekend bij deze doelstelling.

Het Johan Neeskens Jeugdsportweekend wordt in Gelderland voor de eerste keer georganiseerd, na drie succesvolle weekenden in Flevoland. Behalve Gelderland worden er ook Johan Neeskens Jeugdsportweekenden georganiseerd in Zeeland en Utrecht deze zomer.
Provincie:
Tag(s):