zaterdag, 8. maart 2008 - 19:29

Eerste kijkdag Land van Ooit veiling trekt 3000 bezoekers

Drunen

Een drukte van jewelste vandaag bij de poorten van het failliete themapark Land van Ooit. Nog eenmaal ging de "grens" naar het "Ooitse landschap" open voor publiek en potentiele kopers.

Sommigen kwamen voor een laatste kijkje, anderen waren potentiele kopers van horeca-, audio en videoapparatuur, speeltoestellen, beelden en attracties. Veilinghuis Trooswijck Auctions heeft sinds begin maart een online veiling openstaan om de complete inboedel van het in november failliet verklaarde park te veilen.

Directeur Peter Wolterman van Troostwijk was in zijn nopjes over de eerste dag. "Omdat het hier zo groot is, was het geen moment te druk. Het mooie weer speelde mee en de mensen kwamen mooi over de dag verspreid langs." Wolterman zei eveneens dat er vooral voor de kostuums veel belangstelling is, in tegenstelling tot de baronale zetels. Ook op de grote reuzen is volgens Wolterman nog niet geboden, hoewel er wel interesse voor bestaat.

Naast de kopers zijn er ook vooral veel oud-medewerkers die afscheid komen nemen van het park. Sommigen werkten er jarenlang, andere hadden vorig jaar hun eerste en dus ook hun laatste seizoen. Daarbij liepen af en toe de emoties hoog op, terwijl anderen nog eens voor het laatst de welbekende "Ooit"- groet maakten.

Morgen is tussen 10.00 en 16.00uur de laatste kijkdag. De veiling sluit maandagavond en op sommige kavels kan tot dinsdagavond geboden worden.
Provincie:
Tag(s):