donderdag, 2. oktober 2008 - 16:35

Eerste maatregel opgelegd aan Venlonaar wegens aso-weggedrag

Venlo

Een 31-jarige man uit Venlo heeft woensdagmiddag zijn rijbewijs in moeten leveren nadat hij diverse flinke verkeersovertredingen maakte. Hiermee is hij de eerste automobilist in Nederland die de nieuwe Educatieve Maatregel Gedrag opgelegd krijgt, zo maakte de politie bekend.

Minister van verkeer Camiel Eurlings maakte deze week twee nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen a-sociaal weggebruik. Het betreft de Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) en de Lichte Educatieve Maatregel Alcohol (LEMA). Beide maatregelen zijn een aanvulling op de bestaande boetes en overige strafmaatregelen. Het doel van beide nieuwe cursussen is om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Ze zijn met ingang van 1 oktober van kracht geworden.

De Venlonaar ging over de schreef omdat hij een personenauto inhaalde over een doorgetrokken streep met een snelheid van circa 120 km/uur terwijl terplaatse een maximum snelheid van 80 km/uur is toegestaan. In het traject ging de verdachte diverse keren over de schreef. Zo haalde hij auto's in vlak voor verdrijvingsvlakken, via de vluchtstrook en op momenten dat er fietsers en voetgangers naderden. De man reed zowel binnen als buiten de bebouwde kom met veel hogere snelheid dan toegestaan is. Het rijbewijs werd ter plekke ingevorderd. Later bleek dat het rijbewijs van de Venlonaar begin van dit jaar ook al was ingevorderd en ingehouden voor 120 dagen in verband met onder andere het overschrijden van de maximum snelheid met 90 km/uur op een weg buiten de bebouwde kom.
Provincie:
Tag(s):