zaterdag, 8. maart 2008 - 20:17

Eerste namen Lowlands 2008

Biddinghuizen

Van 15 t/m 17 augustus vindt de zestiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Maandag is de vernieuwde website live gegaan en werden de eerste namen bekendgemaakt. Lowlands programmeert ook dit jaar meer dan 150 acts variërend van (alternatieve) pop, rock, hiphop en dance tot straattheater, stand-up comedy, wetenschap (Lowlands University), dans, kunst, film, literatuur en nog veel meer.

De Juliet-tent is overdag terug met een volledig dans- en theaterprogramma en ‘s avonds staan de helden van de Nederlandse comedy- en cabaretwereld hier op de planken. Vanwege deze nieuwe invulling is er flink geschoven met een aantal andere vaste Lowlands programma’s.

ECHO1, de bioscooptent, biedt ’s morgens plaats aan Lowlands University; het wetenschapprogramma het festival. Van ‘s middags tot diep in de nacht herbergt deze tent als vanouds het Lowlands filmprogramma, inclusief sneak previews van grote films die binnenkort ook in de bioscoop te zien zijn. Om een zo uitgebreid mogelijk filmprogramma te kunnen aanbieden, komt er een 2e bioscooptent bij: ECHO2. In deze tent vindt in de middag ook het literatuurprogramma plaats. Vanaf de avond draaien er cutting-edge, freaky en eigenzinnige films.

Ook dit jaar worden de Alpha, Bravo, Grolsch, India en Lima weer opgebouwd; allen tenten waar muziek centraal staat. Omdat er ontzettend veel op het gebied van nieuwe muziek gebeurt, is besloten de Charlie te laten terugkeren. Hier treden gitaarbandjes en singer-songwriters op waarvoor andere podia te groot zijn, maar die zeker niet ongehoord mogen blijven. De X-Ray staat dit jaar in het teken van experimentele dance, electro en interactieve projecten. De Magneetbar begint langzaamaan een legendarisch plekje op Lowlands te worden. Bezoekers kunnen er zelf optreden en artiesten als Anouk, Eagles of Death-Metal en de cabaretiers van de Lama’s hebben er in het verleden afterhours shows gegeven.

Ook maakte de organisatie de eerste namen officieel bekend:

Muziek
Asakusa Jinta (Japan)
Killswitch Engage (USA)
The National (USA)

Toneelgroep Amsterdam – De Toneelbibliotheek
Helmert Woudenberg – Fortuyn
Laura van Dolron – Laatste Nachtmerrie
Categorie:
Tag(s):