dinsdag, 7. oktober 2008 - 19:50

Eerste paal fietsbrug over Aduarderdiep de grond in

Groningen

Een oude verbinding tussen Stad en West-Ommeland wordt in ere hersteld. Er komt een nieuwe brug over het Aduarderdiep bij Leegkerk. De wethouders Wiersma van Zuidhorn en Dekker van Groningen sloegen maandag 6 oktober de eerste paal van de fietsbrug.

Met de fietsbrug ontstaat er een nieuwe verbinding tussen de westkant van de stad en de omgeving van Zuidhorn en Den Horn. De brug komt in de buurt van waar voor de Tweede Wereldoorlog ook een verbinding lag tussen de stad en de westkant van de provincie. Die brug is in 1940 opgeblazen. Het fietspad naar de nieuw te bouwen brug volgt de oude landverbinding van voor de oorlog.

Draaibrug
De nieuwe fietsbrug wordt een moderne draaibrug, drie meter boven het water en met een doorgang van veertien meter. Daardoor vormt hij geen beperking voor het scheepvaartverkeer en de ontwikkelingen op het nieuwe bedrijventerrein Westpoort. De brug wordt voorzien van camera’s en is op afstand bedienbaar.

Duizend fietsers
Naar verwachting gaan er zo’n duizend fietsers per dag over de brug, die na de zomer van 2009 wordt opgeleverd. De kosten, bijna twee miljoen euro, zijn voor rekening van de gemeenten Zuidhorn en Groningen, de provincie Groningen en de Regio Groningen Assen.
Provincie:
Tag(s):