dinsdag, 2. december 2008 - 22:00

Eerste paal voor P+R Beverwaard

Rotterdam

Rotterdam krijgt een nieuwe Parkeer + Reis parkeerdek in de Beverwaard. Deze P+R locatie met ruimte voor 500 auto’s, komt bovenop het dak van de nieuwe, milieuvriendelijke tramremise van de RET.

Wethouder Jeannette Baljeu sloeg op 2 december samen met directeur Pedro Peters van de RET de eerste paal voor deze tramremise met P+R garage. De nieuwe P+R Beverwaard kost de gemeente een kleine € 18 miljoen en wordt eind 2010 opgeleverd. De stadsregio subsidieert de helft van het bedrag.

De aanleg van P+R Beverwaard past in de doelstelling van Rotterdam om de stad duurzaam bereikbaar en leefbaar te houden. Dit is nodig omdat de komende jaren de bouw in de binnenstad flink zal toenemen en daarmee ook de mobiliteit per auto. Wethouder Baljeu: “Door het aantal P+R plekken op strategische locaties, dichtbij de snelweg en met directe aansluiting op het openbaar vervoer uit te breiden, krijgen automobilisten een keuze om naar de binnenstad door te reizen met openbaar vervoer in plaats van de auto.�

De P + R Beverwaard is de eerste van vier grote P + R garages die de komende jaren worden gerealiseerd. In 2007 zijn reeds vier P+R locaties aangelegd: de tijdelijke P+R Zuidplein (200), Melanchtonweg (78), Hoek van Holland (52), en Pernis (22)).

Op de P+R locaties kunnen automobilisten gratis hun auto parkeren en verder reizen met openbaar vervoer. P+R garages vormen een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse aanpak voor verbetering van de luchtkwaliteit. In de stadsregio Rotterdam zijn op dit moment ongeveer 6.000 P+R parkeerplaatsen verdeeld over 31 terreinen. Tot 2020 moeten er in de regio in totaal 18.000 nieuwe P+R plaatsen worden gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):