vrijdag, 11. juli 2008 - 21:49

Eerste paal voor Sportboulevard

Dordrecht

Met de start van de bouw van de Sportboulevard Dordrecht is het startschot gegeven voor het grootste overdekte sportcomplex van Nederland. Het complex omvat zo’n 40.000 vierkante meter en vervangt het huidige faciliteiten van zwembad Aquapulca, de Drechtstedenhal (ijshal) en sporthal Sterrenburg.

De Sportboulevard Dordrecht bestaat straks uit een sport- en turnhal, een zwemhal met een vijftig meter lang sportbad, doelgroepenbad en recreatiebad, een ijshal met ijshockeyveld, een oefenbaan en een 250 meter hardrijbaan. Verder omvat het een centrale hal, verenigings- en vergaderruimten en een ondergrondse parkeergarage. De Sportboulevard Dordrecht moet in de komende jaren uitgroeien tot dé plaats voor sport, familie en bewust genieten van fitness en fun.

De opening van de Sportboulevard staat gepland in het tweede kwartaal van 2010. Bij het ontwerp en de inrichting van de Sportboulevard is veel aandacht besteed aan energiebeheer en luchtbehandeling. Dit komt met name tot uiting in de installatietechniek, waarbij de mogelijkheid om energie te besparen als gevolg van de combinatie van een ijsbaan en een zwembad opvalt. De warmte die vrijkomt bij het maken van ijs wordt gebruikt om het zwemwater te verwarmen. Verder is ook de methodiek van zwemwaterzuivering vooruitstrevend. Door een combinatie van bouwkundige filters en moderne desinfectietechnologie is het mogelijk om een zwembad zonder chloorlucht te maken.
Provincie:
Tag(s):