vrijdag, 11. april 2008 - 16:22

Eerste steen gelegd afvalverbrandings-installatie

Delfzijl

E.ON Energy from Waste Delfzijl heeft vrijdag 11 april de eerste steen voor de bouw van haar afvalverbrandingsinstallatie in het industriegebied Oosterhorn in Delfzijl gelegd. Talrijke gasten uit het bedrijfsleven en de politiek woonden deze mijlpaal bij.

De eerstesteenlegging werd uitgevoerd door de Commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg samen met de directeur van E.ON Energy from Waste, de heer Harm-Peter Büchner. Vooraf sprak de burgemeester van Delfzijl, C.J.D. Waal, een officieel welkomstwoord.

'We zijn verheugd over de goede samenwerking met de Nederlandse over-heden en opdrachtgevers', aldus dr. Jörg Zunft, bestuurslid van E.ON Ener-gy from Waste Delfzijl AG. 'Begin april hebben we de officiële bouwver-gunning van de stad Delfzijl gekregen en nu kunnen we beginnen met de bouw'.

De nieuwe installatie van E.ON Energy from Waste zal eind 2009 gereed zijn en na een opstartfase van meerdere maanden definitief in bedrijf genomen worden. De installatie zal tot 105.000 MWh stroom en 700.000 ton processtoom per jaar door de verbranding van 275.000 ton afval kunnen produceren. Deze stroom en processtoom zal voornamelijk de omliggende industrie van energie voorzien.

Door de bouw van de installatie ontstaan 50 nieuwe arbeidsplaatsen in de afvalverbranding en daarnaast 50 arbeids-plaatsen in de service. De kosten van het bouwproject bedragen ongeveer 160 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):