vrijdag, 6. juni 2008 - 22:26

Eerste TruckCity gaat aan Emmen voorbij

Emmen

TruckCity heeft samen met zijn partners en huurders besloten om de eerste TruckCity te ontwikkelen in Rotterdam en pas daarna andere locaties te openen.

Bert-Jan Hemmen, directeur van TruckCity: “Onze eerste TruckCity moet het vlaggenschip worden. Daarvoor moet je van alle goede locaties de allerbeste kiezen en in Nederland is dat Rotterdam. Aanvankelijk gingen de ontwikkelingen rondom Emmen het snelst, maar inmiddels zijn de ontwikkelingen in Rotterdam zo voortvarend dat alle partners deze stad kiezen voor een eerste vestiging. Zodra TruckCity Rotterdam is geopend, gaan we verder met de ontwikkeling van de andere locaties. Dat zal naar verwachting in 2009 zijn. Wij hopen de plezierige samenwerking met de gemeente Emmen in de toekomst te kunnen voortzetten.�

De gemeente Emmen betreurt het besluit van TruckCity ten zeerste. Zeker voor het toch al zo succesvolle bedrijvenpark A37, waar het bedrijf zich zou gaan vestigen, was dit een extra aanjager geweest. De locatie is uitermate geschikt voor een dergelijke voorziening. De interesse van TruckCity in het terrein verbaasde het gemeentebestuur van Emmen dan ook niet.

TruckCity is een totaalconcept voor de transportsector in Europa. Langs de belangrijkste internationale transportroutes en bij lucht- en zeehavens worden truckdorpen gebouwd, met voorzieningen als horeca, sanitaire voorzieningen, sport- en fitnessruimtes, wasstraten, garages voor onderhoud, bewaakte en onbewaakte parkeerplaatsen en een pompstation.
Provincie:
Tag(s):