woensdag, 2. januari 2008 - 16:30

Eerste tv uitzending ‘Voor hetzelfde geld in Emmen’

Emmen

Hoe is het om te wonen, te werken en te leven in de gemeente Emmen? Ruim 109.000 inwoners van de gemeente Emmen weten dat, maar miljoenen Nederlanders nog niet. De gemeente laat zich zien in een televisieserie. Aan de hand van de verhaallijnen van een tiental families wordt ook de veelzijdigheid van de gemeente Emmen als werk-, woon en leefgemeenschap onder de aandacht gebracht van een landelijk publiek.

Op zondag 6 januari aanstaande is de eerste uitzending van de tiendelige reeks ‘Voor hetzelfde geld in Emmen’. De serie wordt uitgezonden bij RTL4 om 16.15 uur. De afleveringen worden herhaald op zaterdag, beginnend op 12 januari, eveneens bij RTL4 om 16.00 uur. In elke aflevering staat een familie centraal die een nieuwe start maakt in de gemeente Emmen. Ze komen hier werken en/of wonen en leven.

Waarom kiest een kinderarts voor Emmen in plaats van het AMC in Amsterdam? Wat is er zo bijzonder aan een opleiding Horse Business Management dat een studente verhuist van Barcelona naar de gemeente Emmen? Waarom kiest een familie, die na jaren Generaal Pardon krijgt, ervoor om hun nieuwe toekomst op te bouwen in Emmen? Drie van de tien verhaallijnen uit ‘Voor hetzelfde geld in Emmen’.

Per aflevering volgt het programma een ‘familie’ tijdens hun vestiging in de gemeente. Zo kan de kijker getuige zijn van de opening van het bedrijf dat ze starten, de eerste werkdag bij de nieuwe werkgever, de zoektocht naar een woning, het uitgaansleven of de vrijetijdsbesteding van de gezinsleden.
Provincie:
Tag(s):