woensdag, 30. januari 2008 - 10:34

Eerste twee vandalen opgepakt

Haulerwijk

Twee jongens van vijftien en zeventien jaar zijn dinsdagochtend aangehouden. Zij hadden in de nieuwjaarsnacht brandweerlieden lastig lopen vallen.

Nieuwjaarsnacht stonden twee caravans vol brandbare materiaal in de brand aan de Norgerwerg. Toen de brandweer ter plekken kwam, stonden daar een grote groep jeugd die de brandweerlieden begonnen uit te schelden en te bedreigen. Alsof dat niet genoeg was werd er verschillend zwaar vuurwerk naar hun gegooid. Daarnaast vonden de mensen het nodig nog knikken in de slangen te leggen en de waterkraan steeds dicht te draaien. Hierna probeerde één iemand van het groepje een brandweerman te slaan.

Toen de politie ter plekken kwam kreeg een agente ook nog eens een bierfles naar haar hoofd gegooid. Omdat de caravans zo dicht bij een pand stonden liep het zware schade, op terwijl het pand net gerenoveerd was. De twee aangehouden jongens zouden het topje van de ijsberg zijn aangezien een grotere groep aanwezig was, de politie sluit niet uit om nog meer aanhoudingen te verrichten.
Provincie:
Tag(s):