donderdag, 5. juni 2008 - 9:58

Eerste vaart gemeentelijke luchtballon

Hoogezand - Sappemeer

De eerste gemeente met een eigen heteluchtballon is een feit. Na een aantal maanden voorbereiding gaat de Hoogezand-Sappemeerluchtballon op vrijdag 6 juni voor het eerst de lucht in. De ballon zou eigenlijk woensdag al de lucht in gaan, maar vanwege de weersomstandigheden kon dat niet doorgaan. De eerste vaart wordt nu vrijdag gehouden. De ballon gaat dan voor het eerst de lucht in met de prijswinnaars van de actie tijdens de beurs Wonen & Co maart 2008 in Martiniplaza.

De kersverse burgemeester Yvonne van Mastrigt stapt ook in de mand en gaat dit keer vanuit de lucht kennis maken met haar nieuwe gemeente. Ook wethouder Frans Luijckx zal vrijdag aanwezig zijn.

Om 19.30 wordt de ballon op het Atlantaterrein aan de Kerkstraat gereedgemaakt. De ballon wordt uitgepakt en uitgespreid, waarna hij wordt volgeblazen met koude lucht. Daarna wordt de lucht met een propaangasbrander verwarmd. De mand komt overeind te staan, er wordt ingestapt en de ballon zal, als het droog blijft, rond 20.00 uur opstijgen. De wind bepaalt de route.
Provincie:
Tag(s):