woensdag, 15. oktober 2008 - 10:45

Eerste VermoeidheidCentrum geopend

Lelystad

De ME/CVS-Stichting Nederland, de patiëntenorganisatie voor mensen met ME ook wel het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) genoemd, is blij met de start van onderzoeken maar de effectiviteit van behandeling van het chronisch vermoeidheidssyndroom bij vier revalidatiecentra en de opening van het VermoeidheidCentrum in Lelystad.

Directeur van de ME/CVS-Stichting Nederland, Mary Rietdijk: "Er is in Nederland een grote leemte in de zorg voor ME/CVS-patiënten. We willen als Stichting mensen kunnen adviseren over verschillende behandelingen, zodat ze een keuzemogelijkheid hebben. (Er zijn veel ziektebeelden) Het klachtenpatroon is in diverse groepen in te delen en je hebt voor iedere groep een aparte behandeling nodig. Die behandelmogelijkheden zijn er nu nog veel te weinig. Zeker als je bedenkt dat er in Nederland 10.000 patiënten per jaar met het vermoeidheidssyndroom bijkomen."

De verwachting is dat de diagnoserichtlijnen er begin 2009 liggen. De Stichting maakt zich er sterk voor dat deze zo goed mogelijk worden geïmplementeerd. Zodat artsen en chronisch vermoeiden straks snel weten waar ze aan toe zijn. Bovendien geeft herkenning en erkenning van ME/CVS voor mensen die de ziekte hebben een kostbare steun.
Categorie:
Tag(s):