maandag, 9. juni 2008 - 20:17

Eerste Veteranendag Westerkwartier

Zuidhorn

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn organiseren dit jaar voor het eerst een gezamenlijk Veteranendag in het Westerkwartier. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 28 juni aanstaande tussen 9.00 en 14.00 uur in restaurant Balk te Zuidhorn.

Dit jaar wordt op 28 juni in ons land voor de vierde maal de Nederlandse Veteranendag georganiseerd. Deze dag wordt voor alle Nederlandse veteranen georganiseerd als blijk van waardering van de samenleving. De veteranendag wordt in principe gehouden op 29 juni, de verjaardag van wijlen prins Bernhard en vindt plaats op het Malieveld in Den Haag. Aangezien vele veteranen door hun leeftijd deze landelijke dag niet kunnen bijwonen, gaan steeds meer gemeenten er toe over een regionale dag te organiseren.

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn hebben ook besloten dit jaar gezamenlijk op regionaal niveau aandacht te schenken aan deze dag. Daarvoor zijn ongeveer 250 veteranen in het Westerkwartier aangeschreven en uitgenodigd. Inmiddels hebben meer dan 130 veteranen zich aangemeld voor de regionale Veteranendag.
Provincie:
Tag(s):