woensdag, 14. mei 2008 - 19:04

Eerste vrouwelijke ondercommandant Luchtmobiel

Schaarsbergen

De Luchtmobiele Brigade heeft voor het Majoor Nicole de Wolf-Fabricius nam vanmiddag het commando op zich van 11 Bevoorradingscompagnie Luchtmobiel op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.

"Vijf jaar geleden heb ik op afstand voor het eerst intensief contact gehad met 11 Bevoorradingscompagnie. Al snel keek ik met enige jaloezie naar deze eenheid. De enige parate, zelfstandige bevoorradingscompagnie binnen de landmacht, met super gemotiveerd en professioneel personeel. De compagnie die altijd haar mannetje staat en waar je trots op mag zijn om erbij te horen", zei De Wolf-Fabricius nadat ze het bevel had overgenomen van majoor Rob Arts. Commandant 11 Luchtmobiele brigade, brigadegeneraal Marc van Uhm liet zich lovend uit over deze primeur. "Er zijn in het verleden wel vrouwen plaatsvervangend commandant geweest, maar nooit eerder heeft een vrouwelijke rode baret het commando gevoerd over een compagnie."

11 Bevoorradingscompagnie is verantwoordelijk voor de tijdige aanvoer van munitie, voedsel, brandstof reservedelen en materieel. De eenheid heeft hiervoor een veelzijdig wagenpark ter beschikking, evenals specialisten die verstand hebben van luchttransport per helikopter. Wereldwijd hebben para- en luchtlandingseenheden de rode baret gekozen als herkenningsteken voor hun specialisme. Zo ook de Nederlandse Luchtmobiele Brigade.
Provincie:
Tag(s):