vrijdag, 29. augustus 2008 - 16:30

Eerste vuurwerkvangst in Tilburg

Tilburg

Agenten van het milieuteam in Tilburg hebben na een tip aan het Dr Ahaushof in een kelderbox 158 kilo vuurwerk aangetroffen. De politie arresteerde een 22-jarige Tilburger. Het is de eerste vuurwerkvangst van het seizoen.

De politie ging ter plaatse na een tip. De agenten zagen via het bovenlicht dat er in de kelderruimte grote dozen met vuurwerk stonden. Enkele dozen waren geopend, er zaten vuurpijlen in.

De bewoonster heeft daarna op verzoek van de politie haar berging geopend. Het vuurwerk bleek van haar vriend te zijn. Hij kwam ter plaatse en is aangehouden. Er zijn onder meer lawinepijlen en twee lanceerinstallaties in beslag genomen.

Het ging deels om consumenten vuurwerk, een deel van de in beslag genomen partij was echter voor professioneel gebruik. De verdachte verklaarde dat vuurwerk zijn grote hobby is.

Hij besefte wel dat hij door het opslaan van professioneel vuurwerk in de kelderruimte van een appartementencomplex een risico had genomen. Het was wat dat betreft voor hem de eerste en laatste keer. Hij krijgt een proces-verbaal.

Een melding naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) heeft de politie op het spoor gezet van de illegale vuurwerkopslagplaats. De politie gaat zich ook komende maanden speciaal richten op illegale handelaren en opslagplaatsen.

Er zijn immers strenge wettelijke eisen aan het opslaan van vuurwerk, vanwege het gevaar dat een dergelijke opslag voor de omgeving kan opleveren.
Provincie:
Tag(s):