woensdag, 15. oktober 2008 - 10:52

Eet je slank met fruit en chocola

Amsterdam

Slank worden door het eten van chocola? Op de Horti Fair die van 14 t/m 17 oktober plaatsvindt in de RAI in Amsterdam kunnen bezoekers het zelf ervaren. Op de stand van de CAH Dronten stappen bezoekers, na het eten van een stukje fruit omhuld met chocola, de "Magic Slimmer" in en komen zichtbaar slanker weer naar buiten. Hoe dat kan?

Docent Willieanne van der Heijden van de nieuwe major Voeding & Gezondheid van de CAH Dronten legt het graag uit.

"In fruit zoals ananas en citrusvruchten zitten stoffen die aan bepaalde receptoren in ons lichaam hechten. Er zijn aanwijzingen dat cacao in chocolade de binding van deze fruitstoffen versterkt. Deze binding kan in ons lichaam, via een ingewikkeld biochemisch proces, leiden tot een verminderd hongergevoel en gewichtsvermindering. Fruit, met chocolade als drager, kan daarom positief bijdragen aan een gezond gewicht. De natuurlijke suikers uit fruit geven de chocolade de gewenste zoetheid", aldus van der Heijden. "Nog lang niet alles is wetenschappelijk bewezen, maar er zijn genoeg aanwijzingen om, uiteraard met mate, van fruit en pure chocolade te genieten!"

De CAH Dronten presenteert de nieuwe major Voeding & Gezondheid in het House of Genetics op de Horti Fair in de Rai in Amsterdam.
Categorie:
Tag(s):