dinsdag, 23. september 2008 - 15:23

Eigenaar loods De Punt hoort vijf jaar cel eisen

De Punt

De eigenaar van de afgebrande loods in het Drentse De Punt, de 53-jarige Wessel B., heeft door het Openbaar Ministerie in Assen vijf jaar cel horen eisen. Dinsdag 23 september werd de zaak voor de rechtbank inhoudelijk behandeld.

B. wordt van brandstichting verdacht door in zijn loods gemanipuleerde zekeringen te gebruiken in de meterkast. Het OM in Drenthe houdt B. ook verantwoordelijk voor de dood van de drie brandweermannen uit Eelde.

Op 9 mei 2008 breekt er brand uit in de loods van de scheepswerf van B. aan de Groningerstraat in De Punt. De brandweer van Eelde spoedde zich ter plaatse en betrad de uit ijzeren platen opgetrokken loods. Niet veel later komen drie brandweerlieden door verstikking om het leven.

Uit de verhoren bleek dat op 7 mei 2008 ook al een brandje was geweest in de loods. De zoon van B. was aan het lassen in de loods en er brak brand uit in de meterkast. De zoon van B. wist de brand zelf
te blussen.

Een installatiebedrijf uit Glimmen heeft de dag hierop volgend de meterkast weer gerepareerd. Omdat de medewerker van het installatiebedrijf geen stoppen bij zich had, kon hij de elektrische installatie niet controleren.

Getuigen hebben tijdens de rechtszaak bevestigd dat B. in het bezit was van gemanipuleerde stoppen. Buiten het aantal in de meterkast, zouden er nog een aantal in het magazijn liggen.

Het OM legt B. ten lasten dat hij zelf- of opdracht heeft gegeven om die gemanipuleerde stoppen te gebruiken in de meterkast. Als tweede dat hij brand gesticht heeft door zelf- of opdracht heeft gegeven de gemanipuleerde stoppen te gebruiken in de meterkast.
Provincie:
Tag(s):