dinsdag, 14. oktober 2008 - 10:47

Eigenaresse gestikte hond krijgt boete

Biddinghuizen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van de 5-jarige Bordeaux dog die eind juni dood werd aangetroffen in Biddinghuizen. De 39-jarige vrouw uit Elburg meldde zich bij de politie na de massale media-aandacht die ontstond na de vondst van het dier.

De eigenaar van de hond heeft bekend schuldig te zijn aan haar dood op 27 juni van dit jaar. Zij verklaarde dat ze vergeten was dat ze de hond bij zich had en daardoor heeft het dier zo'n 8 uur opgesloten in een auto gezeten zonder ventilatie. Toen de eigenaresse later weer bij de auto kwam en de hond dood aantrof heeft zij de hond in het bos bij Biddinghuizen gedumpt omdat zij, naar eigen zeggen, niet thuis durfde te komen met het dode dier.

Sectie van de Patholoog- anatoom van de Geneeskundige Dienst te Deventer bevestigde het verhaal van de eigenaresse. De hond is gestorven aan een hitteshock. De verwondingen die het dier aan de kop en buik had, kunnen verklaard worden doordat de hond vermoedelijk in paniek met zijn kop tegen het raam in de auto is geslagen. De schroef die in de buik van de hond werd aangetroffen, is niet met geweld in de buik gedrukt, het vermoeden bestaat dat tijdens het vervoeren vanuit de auto in het bos de schroef in de buikholte terecht is gekomen.

Het proces-verbaal is voor verdere afhandeling naar het Openbaar-Ministerie gestuurd.
Provincie:
Tag(s):