donderdag, 27. maart 2008 - 23:09

Eind aan Zandsculpturenfestival

Scheveningen

Gebrek aan vernieuwing is de grootste reden dat de evenementencommissie van de gemeente Den Haag heeft besloten geen subsidie meer te verlenen aan het "International Sand Sculpture Festival". Daarmee is, in ieder geval voor dit jaar, een einde gekomen aan een serie van 17 jaar zandkastelen en figuren bouwen op het Scheveningse strand.

De organisatoren reageerden verrast op het besluit van de gemeente. Zij hebben de zandsculpturen vanuit America geïntroduceerd en waren daarmee de grondleggers voor het bouwen van zandsculpturen in Europa. Het is extra zuur omdat tijdens de prijsuitreiking van vorig jaar oud-burgemeester Deetman nog stellig beweerde dat dit evenement bij Scheveningen hoorde en er niet weg mocht gaan.

Vaak werden actuele gebeurtenissen in de sculpturen verwerkt, zoals het verdrag van Maastricht en het jubileumjaar van Koningin Beatrix, die hoogstpersoonlijk het festival bezocht tijdens haar bezoek aan Scheveningen.

Het is de organisatie van het festival helaas ook niet gelukt om voldoende sponsorgeld bijeen te vergaren, waardoor het onmogelijk lijkt de begroting sluitend te krijgen. Het evenement is voor bezoekers gratis, zij kunnen gewoon tijdens een strandwandeling een kijkje nemen tussen de prachtige bouwwerken van geweldige kunstenaars. Wel zal er worden gekeken of het evenement volgend jaar eventueel weer kan worden georganiseerd, maar daar kan verder nog niets over worden gezegd.
Provincie:
Tag(s):