dinsdag, 18. november 2008 - 17:23

Einde kinderbijslag voor kinderen uit polygame huwelijken in zicht

Amsterdam

De VVD is blij met de steun van het CDA en de ChristenUnie om een eind te maken aan het uitkeren van kinderbijslag aan kinderen uit polygame huwelijken. Dinsdag, 18 november 2008, is de motie in stemming gekomen om dit aan te pakken.

VVD-woordvoerder Stef Blok: 'Ik ben blij dat er genoeg steun is voor de aanpak van dit probleem. We geven nu de regering de opdracht een eind te maken aan de uitkering van kinderbijslag naar kinderen uit polygame huwelijken.' In Nederland zijn deze huwelijken per wet verboden, maar het komt voor dat gemeenten deze huwelijken alsnog inschrijven met als gevolg dat ouders onrechtmatig kinderbijslag uitgekeerd krijgen voor hun kinderen.

Blok geeft wel aan dat het een behoorlijke klus is om dit op te sporen. De regering moet immers aan kunnen tonen dat er sprake is van polygamie. Daarnaast moet het voor de regering ook jammer zijn dat niet alle coalitiepartijen met de motie hebben ingestemd. De Partij van de Arbeid wilde de motie niet ondertekenen dit tot verbazing van Blok. 'Het zou de regering hebben gesierd als iedere coalitiepartij de motie had ondersteund. Uiteindelijk is erg genoeg draagvlak in de Tweede Kamer voor dit punt en daar ben ik blij om.'
Provincie:
Tag(s):