zaterdag, 17. mei 2008 - 17:56

Einde strijd ‘Fitste gemeente van Gelderland’ in zicht

Arnhem

Vanaf begin maart is de strijd om de titel ‘Fitste gemeente van Gelderland’ losgebarsten.Deelnemende gemeenten zijn Renkum, Lingewaard, Culemborg, Barneveld, Beuningen en Ubbergen. De gemeenteteams, bestaande uit ambtenaren, zijn de afgelopen 10 weken flink gaan sporten en bewegen.

Deze week zijn de sportprogramma’s zo goed als afgerond en volgende week wacht de afsluitende fittest. Het team met de meeste fitheidswinst is de winnaar. Deze uitslag wordt donderdag 29 mei a.s. bekend.

Het doel is om ambtenaren bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl, maar ook om inwoners van de gemeenten het goede voorbeeld te laten zien. De gemeenten kunnen inwoners niet alleen laten zien dat zij sporten en bewegen belangrijk vinden, maar ook zelf daadwerkelijk actief sporten en bewegen.

De fitheid van de teams wordt voor én na het sportprogramma van 10 weken met de Nationale Gezondheidstest getest. Het verschil tussen de eerste en tweede test wordt uitgedrukt in fitheidswinst. Van elk team worden de scores opgeteld van de 8 deelnemers die de meeste fitheidswinst hebben geboekt. Deze teamscore bepaalt de winnaar.

Donderdagmiddag 29 mei wordt op Sportpark Valkenhuizen in Arnhem de winnaar bekend gemaakt. Vanaf 14.00 uur strijden de deelnemende teams voor de allerlaatste keer tegen elkaar tijdens een verkorte versie van de Management Games (gebaseerd op een idee van KPMG).

Vervolgens vindt vanaf 16.00 uur de prijsuitreiking plaats in de kantine van Sportpark Valkenhuizen. De gemeente waarvan het team de meeste fitheidswinst heeft behaald mag zich een jaar lang ‘Fitste Gemeente van Gelderland’ noemen.
Provincie:
Tag(s):