dinsdag, 28. oktober 2008 - 23:52

Eindelijk weer drie punten voor mat PSV

(Elfvoetbal) Zonder overtuigend te spelen heeft PSV een einde gemaakt aan de negatieve reeks die de ploeg in de competitie parten speelde. Na twee nederlagen op rij boekte de landskampioen dinsdagavond een 2-0 zege op ADO Den Haag.

PSV begon in een sterk gewijzigde formatie aan de confrontatie met ADO. Zo mocht het Mexicaanse verdedigings-duo Carlos Salcido en Francisco Rodriguez de wedstrijd bekijken vanaf de bank, dat normaal gesproken de vaste plek is van beroepsbankzitter Eric Addo, die zowaar in de basis mocht starten. Voorin moest de zieke Danny Koevermans, een week geleden nog de held tegen Olympique Marseille, plaats maken voor zijn vaste rotatie-partner Danko Lazovic. De Serviër liet zich gelijk gelden door na vier minuten de bal op de paal te schieten. Dat schot bleek achteraf het enige wapenfeit van de onzichtbaar opererende spits in de wedstrijd.

Zijn ploeggenoten deden het niet veel beter. De landskampioen speelde weliswaar beter dan het rommelig spelende ADO, maar kwam nauwelijks tot enige kansen. Het duurde ongeveer twintig minuten voordat de spelers van de thuisclub zich realiseerden dat PSV niet langer een aura van onoverwinnelijkheid om zich heen heeft hangen. Naarmate de tijd verstreek begon de ploeg van Andre Wetzel steeds meer druk te zetten, en dat sorteerde zichtbaar effect. Afgezien van de immer behendig wegdraaiende Ibrahim Afellay leden vrijwel alle spelers van PSV meteen balverlies zodra ze in aanraking kwamen met een fel aanstormende Hagenees.

Die succesvolle, maar vermoeiende tactiek, hield ADO na rust niet meer vol. Na een uur spelen was het uitgerekend Addo die PSV op voorsprong zette. De vaak beschimpte verdediger meldde zich plotseling in de zestien van ADO, nam een voorzet van Otman Bakkal perfect aan, en plaatste de bal zorgvuldig langs doelman Robert Zwinkels: 1-0.

Het antwoord van ADO kwam pas in de slotfase. Met nog acht minuten te spelen gooide de thuisclub alles op de aanval en creëerde het kort achter elkaar twee reusachtige mogelijkheden op de gelijkmaker. Zowel Richard Knopper als Fabio Caracciolo konden van dichtbij vrij uithalen, maar slaagden er op wonderlijke wijze in de kans te verprutsen. In de laatste minuut gooide Bakkal de wedstrijd in het slot door de bal ongezien met zijn hand mee te nemen, simpel de keeper te omspelen en kalm binnen te tikken. En zo bezweerde PSV de nakende crisis op vertrouwde wijze; met twijfelachtig, maar succesvol spel.
Categorie:
Tag(s):