zondag, 9. maart 2008 - 19:13

Eindhoven blijft rustig ondanks aangekondigde protesten

Eindhoven

Ondanks de aangekondigde tegenacties vanuit de diverse supportersgroepen van zowel PSV als Ajax bleef het zondagmiddag rustig in de Eindhovense binnenstad. Op het internet circuleerde berichten dat de voetbalaanhangers een protest zouden gaan houden op de Eindhovense Markt, ondanks een afgekondigde noodverordering die dat verbood.

Wel verzamelden zich veel supporters bij wat cafe's op de Eindhovense Markt, maar men bleef rustig wat drinken en praten over de afgelasting van de wedstrijd PSV-Ajax door de politiestaking. Meer dan een gespannen sfeer was er niet en het bleef dus zeer rustig. Op het politiebureau stonden veel ME'ers klaar om in actie te komen als het overhoopt toch uit zou draaien op een demonstratie of confrontatie.

PSVaanhangster Cindy van der Steen (16) en Ajaxfan Corinna Cia (42) vinden de actie van de politie belachelijk. "De politie voert nu voor de tweede keer actie tijdens een wedstrijd van Ajax, terwijl ze dat niet zou doen", zegt Corinna. Ze woont al jaren in Eindhoven maar komt uit Amsterdam en is al sinds haar 3e fan van de Amsterdamse club. Cindy van der Steen, PSVfan uit Veldhoven, is vandaag in Eindhoven. Het tweetal kende elkaar niet, maar kwam vandaag elkaar tegen op de Eindhovense Markt in het centrum van Eindhoven. Volgens Cindy zoekt men nu wat verbroedering. "Voor deze ene dag gaan PSV en Ajax samen. Niemand van de supporters kunnen de acties waarderen."

Corinna droeg ondanks het verbod toch wat kleding van haar club onder een fleecejack. Ook droeg zij een T-shirt met de tekst "Politie, blijf met je poten van voetbal af". Maar ze loopt niet met het shirt te koop. "Veels te koud vandaag," zegt ze. Maar zonder het te zeggen lijkt het erop dat de echte reden daarvoor de noodverordening is, die tot middernacht geldt. Ze loopt het risico met haar Ajaxjas en shirt opgepakt te worden. Maar dat heeft ze ervoor over, zegt Cia. Eerder was ze bij het verlaten stadion, en daar werd ze door de stewards gesommeerd de kleding uit te doen en wat anders aan te trekken.
Provincie:
Tag(s):