zondag, 3. februari 2008 - 17:11

Eindhoven de Gruunste!

Eindhoven

Maandag 4 februari zullen wethouder Mary Fiers en Stadsprins De Gruune (Leon Kerkhofs) samen een boom in de stadstuin bij het Mercadogebouw planten. Hiermee bevestigen ze hun gezamenlijke ambitie om de groene uitstraling van Eindhoven te vergroten. De boom die geplant gaat worden in de Stadstuin is een Magnolia kobus (beverboom). Deze boom heeft in het voorjaar witte bloemen heeft en kan circa 10 m hoog worden.

Eindhoven is feitelijk gezien een groene stad. Ongeveer 1/3 van de openbare ruimte in Eindhoven is groen. Daarmee is Eindhoven de groenste van de B5 én de groenste van de vijf grootste steden in Nederland.

Eindhoven een groenste stad is gebaseerd op een onderzoek van de Raad voor het landelijk gebied. Zij berekenen de oppervlakte groen per woning en vergelijken dat met andere steden. De minimale oppervlakte groen is 75m2 per woning, Eindhoven heeft bijna 100m2 per woning.

Ook het centrum zal een groenimpuls krijgen. Er wordt momenteel bijvoorbeeld onderzocht of groene gevels mogelijk zijn en of er mogelijkheden zijn om op één of meerdere plekken grote bomen te planten.
Provincie:
Tag(s):