zaterdag, 3. mei 2008 - 11:50

Eindhoven misdaadstad nummer 1

Eindhoven

Eindhoven is misdaadstad nummer 1, gevolgd door Tilburg en Arnhem. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het AD. In het onderzoek, de jaarlijkse terugkerende Misdaadmeter, blijkt Nieuwkoop de veiligste plek.

Het onderzoek richt zicht op de 445 gemeenten die ons land telt. De gegevens voor het onderzoek zijn afkomstig van de 25 politiekorpsen in Nederland.

,,Het is niet leuk weer op de eerste plaats te eindigen,’’ reageert de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel vandaag in het AD. ,,De veiligheidsbeleving in Eindhoven neemt wel toe en er is een dalende trend in het aantal delicten. Die willen we doorzetten.’’

De steden in de randstad staan dit jaar niet in de top drie. Rotterdam staat op de vierde plaats en Amsterdam op plek nummer 8.

Volgens het onderzoekt blijkt verder dat veelvoorkomende criminaliteit zoals auto- en woninginbraken, diefstal van brommers en auto’s, diefstal uit bedrijven, scholen, garages en schuren en straatroven verleden jaar is afgenomen. Volgens Rob van Gijzel stijgt het aantal aangiftes en volgens de burgervader geeft dat aan dat er vertrouwen is in de overheid.

Vorig jaar stond de lichtstad ook al op nummer 1 van de misdaadmeter. Toenmalig burgemeester Sakkers heeft toen in Den Haag om meer geld gevraagd voor de misdaadbestrijding.
Provincie:
Tag(s):