woensdag, 13. februari 2008 - 14:00

Eindhoven stopt met Pro-Tour

Eindhoven

Eindhoven stopt per direct met de Pro-Tour. De profwielertijdrit zou dit jaar voor de vierde keer worden gehouden, maar ingewijden hebben tegenover het Eindhovens Dagblad gemeld dat de gemeente het contract met de internationale wielerunie UCI per direct gaat opzeggen. De gemeente wil bij monde van sportwethouder Mittendorff (CDA) pas in de loop van de woensdag een toelichting geven op het besluit.

De gemeente zegt naar verluidt het contract op, omdat de UCI aanvankelijk gemaakte afspraken niet zou zijn nagekomen. De gemeente sloot de overeenkomst met financiele steun van enkele buurgemeenten in 2005. De drie afgelopen edities hebben een gebrek aan belangstelling en sponsors gehad. Daardoor bleven veel inkomsten achterwege. Hoeveel dat precies is, is nog niet bekend. De twee eerste edities leverden ruim een miljoen euro verlies op.

De wielerploegen zagen het evenement als een "verplicht nummer", zo verwoordt de krant. Veel toprenners bleven weg, onder andere doordat de Tour de France nog gereden moest worden en de ploegen niet graag het risico wilden lopen, hun kostbare toprenners te verliezen door blessures.

In het contract dat de gemeente in 2005 sloot met de UCI staat dat bij verbreking van het contract de UCU 'schadeloos' gesteld moet worden. Er zal een agenda- en licentievergoeding betaald moeten worden, samen 48.000 euro zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Provincie:
Tag(s):