woensdag, 17. september 2008 - 16:07

Eindhovens architectenbureau ontwerpt nieuw gemeentehuis Weert

Weert

INBO architecten uit Eindhoven gaat het nieuwe stadhuis van de gemeente Weert ontwerpen. Als constructieadviseur is Palte bv uit Valkenburg a/d Geulgeselecteerd en de installatieadviseur wordt Nelissen ingenieursbureau uit Eindhoven. Dit heeft de gemeente Weert vandaag bekend gemaakt.

Voor de ontwikkeling van de woningbouw en commerciële ruimten naast het nieuwe stadhuis heeft BAM vastgoed de architect Ritzen uit Maastricht geselecteerd en Palte bv als constructieadviseur. Dit laatste voorkomt afstemmingsproblemen, omdat zowel stadhuis als woningen/commerciële ruimten worden gebouwd op de parkeergarage.

In januari 2008 is er een samenwerkovereenkomst aangegaan door de gemeente Weert met de marktpartijen BAM vastgoed en Tiberius (Wijnen bouwgroep) voor de realisatie van een nieuw stadhuis op de locatie hoek Wilhelminasingel / Driesveldlaan. Dit als onderdeel van een stedenbouwkundige ontwikkeling op deze locatie.

DE kosten van het bouwproject vallen wel hoger uit dan geraamd, meldt de gemeente. Het honorarium voor de architect is aanzienlijk hoger dan in de kostenopzet voor het project (januari 2008) is geraamd. Het honorarium is € 1.295.000,-, waarvoor € 801.000,- was begroot. De gunningscommissie is tot het oordeel gekomen dat Inbo op basis van de vooraf gestelde gunningcriteria (combinatie van inhoudelijke eisen en prijs) de economisch meest voordelige aanbieder is. Ook het honorarium van de installatieadviseur ligt ca. € 73.000,- boven de raming. Ook hierbij geldt dat deze volgens de vooraf gestelde gunningcriteria de economisch meest voordelige aanbieder is.
Provincie:
Tag(s):