woensdag, 9. april 2008 - 13:16

Eis OM Dordrecht in dodelijke steekpartij Hendrik Ido Ambacht

Dordrecht

Het OM heeft op dinsdag 8 april 2008 voor de meervoudige kamer 24 maanden jeugddetentie waarvan 3 maanden voorwaardelijk geeist tegen de nu 17 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht.

Tevens is verplichte behandeling als bijzondere voorwaarde geeist. De 3 maanden voorwaardelijk zijn geeist als stok achter de deur voor de bijzondere voorwaarde.

In de nacht van 23 december 2007 kwam een 18 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht om het leven door messteken en raakte een andere 17 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht gewond.

De verdachte waren twee feiten ten laste gelegd namelijk moord op een 18 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht en poging moord op een 17 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht. De officier van justitie eiste op zitting straf voor doodslag en poging doodslag aangezien zij de voorbedachte rade die nodig is voor moord niet bewezen achtte.

Aangezien de verdachte ten tijde van het plegen van het strafbare feit 16 jaar oud was kan er volgens het jeugdstrafrecht maximaal 24 maanden jeugddetentie worden opgelegd.

Tevens stonden een 17 jarige jongen en een 18 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht voor de meervoudige kamer voor respectievelijk openlijke geweldpleging en poging zware mishandeling. Zij zouden de toen 16 jarige jongen eerder op de avond van de fatale steekpartij hebben mishandeld. Tegen de 17 jarige jongen werd 60 uur werkstraf en 6 weken voorwaardelijke gevangenisstraf geeist. Tegen de 18 jarige jongen werd 120 uur werkstraf en 6 weken voorwaardelijke gevangenisstraf geeist.
Provincie:
Tag(s):