dinsdag, 29. januari 2008 - 21:03

Eis van 15 maanden voor mishandeling op Gilde Opleidingen

Roermond

Tegen een 26-jarige man uit Roermond die verdacht wordt van een mishandeling in de Gilde Opleidingen vorig jaar, is vandaag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist van 15 maanden. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Roermond.

Op 5 september vorig jaar drong de verdachte samen met twee andere mannen uit Roermond een klaslokaal binnen om een 19-jarige man uit Munstergeleen te mishandelen. Het slachtoffer werd daarbij in het gezicht geslagen. Volgens diverse getuigen hadden twee van de drie indringers op dat moment een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Toen de man op 19 september werd aangehouden, trof de politie bij doorzoeking van zijn woning een gaspistool aan.

De officier van justitie tilt zwaar aan dit misdrijf. De school behoort voor leerlingen en docenten een veilige plek te zijn. Het binnendringen daarvan en het mishandelen van een leerling onder toeziend oog van zijn klasgenoten, heeft op de school een diepe indruk achtergelaten en zorgt voor gevoelens van onrust en onveiligheid in de maatschappij. Tegen de man is daarom een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist van 15 maanden voor het plegen van openlijk geweld en het voorhanden hebben van een gaspistool.

Tegen een 18-jarige medeverdachte - die ten tijde van het plegen nog minderjarig was - is gisteren met een beroep op het volwassenen strafrecht een gevangenisstraf geëist van 18 maanden met aftrek. Hij stond ook nog terecht voor drie diefstallen.

De derde verdachte, een 17 jarige man uit Roermond, is op 21 december vorig jaar veroordeeld tot 9 maanden jeugddetentie. De man is tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan.
Provincie:
Tag(s):