donderdag, 6. november 2008 - 17:44

Eis van 5 jaar voor mishandeling met dodelijke afloop

Middelburg

Voor de rechtbank in Middelburg is donderdag 5 jaar celstraf geëist tegen een 16-jarige jongen die wordt verdacht van mishandeling met dodelijke afloop van een 56-jarige postbode uit Terneuzen. De mishandeling vond plaats tijdens koninginnenacht in Zaamslag. De officier van justitie sprak van een “niet te rechtvaardigen daad van zinloos geweld.�

Dronken dorpsjeugd veroorzaakte tijdens koninginnenacht nacht veel overlast in Zaamslag. De politie heeft diverse malen moeten optreden. Het latere slachtoffer heeft zich daarmee bemoeid. Uiteindelijk richtte de woede van de jongeren zich op het latere slachtoffer omdat zij dachten dat hij hen stond te filmen. Waarschijnlijk hebben ze daarbij zijn nachtkijker voor een camera aangezien.

Daarbij is hij eerst geslagen door een 17-jarige jongen. Deze is op 1 mei aangehouden. Deze verdachte wordt door het OM niet verantwoordelijk gehouden voor de dood van het slachtoffer. Op 1 oktober is zijn zaak behandeld door de kinderrechter. Het vonnis luidde 60 uur werkstraf waarvan 24 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar.

De 16-jarige verdachte die vandaag terecht stond wordt verweten dat hij de op de grond zittende man met een hamer op het hoofd heeft geslagen. Het slachtoffer werd daardoor ernstig gewond en is in zeer kritieke toestand naar een ziekenhuis in Gent vervoerd, waar hij op 2 mei aan zijn verwondingen overleed. Deze verdachte werd nog dezelfde dag aangehouden.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de jongen wegens de ernst van het misdrijf volgens het volwassenenrecht moet worden veroordeeld. De jongen wordt gezien als volledig toerekeningsvatbaar.
Provincie:
Tag(s):