zaterdag, 13. september 2008 - 11:38

EK Paaldansen niet sexy maar topsport

Amsterdam

In de Escape in Amsterdam is vrijdagavond het EK Paaldansen gehouden. Wie daarbij aan erotiek denkt komt bedrogen uit want het is heuse topsport die de meisjes uit heel Europa lieten zien. Het lijkt nog het meeste op turnen in een verticale paal waarbij het acrobatiek gehalte erg hoog is. De opkomst in de discotheek aan het Rembrandtplein was minimaal maar dit moet volgens de organisatie de komende jaren snel veranderen.

De Spaanse Galina Troschenko mag zich een jaar lang Miss Pole Dance® noemen. De Franse Manuela Carneiro werd tweede net voor de Duitse Jeannine Wilkerling.

De uit Almere afkomstige organisator van het EK, de World Pole Dance Federation, heeft inmiddels aansluitingen in twaalf landen waaronder Rusland en Duitsland. Men droomt er zelfs stiekem van om van het paaldansen een olympische sport te maken. Hiervoor moet de sport echter wel uit de erotische hoek gehaald moeten worden.

Menigeen verward paaldansen met stripclubs en dat is wat de organisatie nou net niet wil. Dus geen uitdagende sexy kleding en hoge hakken, maar en functionele sportoutfit en aerobic schoenen. Tijdens hun acht minuten durende optreden moeten de meisjes alles uit de kast halen om de jury te imponeren met hun lenigheid, ritmegevoel en uitstraling.
Categorie:
Tag(s):