zondag, 14. september 2008 - 10:35

EK roeifietsen op Neeltje Jans

Neeltje Jans

De roeifietssport is een ontmoetingspunt voor (top)sporters van diverse afkomst. Roeifietsen is FUN en kan zwaar, loodzwaar zijn. Hier vinden "die-hards" een nieuwe kick: je volkomen leeg en gek trappen en trekken aan een fitnessapparaat dat laag over de weg vliegt.

Maar relaxed liggend in matig tempo roeien en genieten van de omgeving kan natuurlijk ook.Zowel de racende "die-hards" als de tourende recreanten komen bij het EK aan hun trekken.

De roeifiets is een ligfiets waarbij de berijder zijn/haar fiets voortbeweegt door het maken van een roeibeweging. Hierbij worden dus de benen, de armen, de rug, de buik en de schouders gebruikt! Uniek van de roeifiets is het volledig traploze aandrijf- en schakelmechanisme door middel van een dyneema kabel op een Snek in plaats van een ketting op kettingwielen. De roeifiets is een allround- fitness-apparaat waarmee je je plezierig en in een ijl-tempo voortbeweegt.

De start vond plaats op 13 september 2008 om het kunstmatige eiland Neeltje Jans in Zeeland. Ook de 14e september zijn er wedstrijden.

Voor deze Open Europese Kampioenschappen zijn +/- 60 deelnemers ingeschreven uit 6 verschillende landen. Er is een wedstrijdklasse en een tourklasse. Op het programma van de wedstrijd staan 4 onderdelen: Criterium (14 km), Sprints (333 m), Uurrace en een Duurrace van 80 km. Door deze unieke combinatie van afstanden wordt zowel het sprint als lange afstandvermogen van de roeiers beproefd.

De tourklasse roetste (een compact woord voor roeifietsen is 'roetsen') 2 prestatietochten: één van 60 km en één van 70 km.
Provincie:
Tag(s):