maandag, 21. juli 2008 - 16:32

Elf aanhoudingen in witwasonderzoek

In een onderzoek naar het witwassen van hennepgelden heeft de politie in totaal elf verdachten aangehouden. Daarnaast heeft de politie zowel roerende als onroerende goederen in beslag genomen. Twee verdachten zitten nog vast in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

De zaak kwam aan het licht na een anonieme melding dat er zich in de Potterstraat in Duiven een hennepkwekerij zou bevinden. De recherche stelde een onderzoek in. Uit dit onderzoek ontstond de verdenking dat de eigenaren, een 44-jarige man en een 42-jarige vrouw, meerdere hennepkwekerijen in hun bezit zouden hebben. Ook worden zij verdacht van het witwassen van de opbrengsten van deze kwekerijen.

Op maandag 9 juni 2008 werden in meerdere panden invallen gedaan. In drie woningen (in Duiven, Doesburg en Deventer) werden door de politie hennepkwekerijen aangetroffen. Twee hoofdverdachten, de 44-jarige man en zijn 42-jarige vrouw uit Elst, zijn die dag aangehouden. Aangezien veel van de contante uitgaven van de verdachten niet verklaard konden worden vanuit hun legale inkomsten, zijn er zowel roerende en onroerende zaken door de politie in beslag genomen.

Het beslag betreft drie woningen, drie auto’s, apparatuur, contant geld en sieraden. Tot op heden bedragen de niet te verklaren uitgaven van de verdachten ruim vier ton.

In de loop van het onderzoek werden nog eens 9 verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid bij het witwassen van gelden die zijn verkregen via de kwekerijen. Op dit moment zitten de twee hoofdverdachten nog vast in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):