donderdag, 14. augustus 2008 - 11:52

Elf aanhoudingen voor serie inbraken

Hoogezand

Met de aanhouding van maarliefst elf personen heeft de regiopolitie Groningen het dievengilde een slag geslagen. De verdachten variëren in de leeftijd van 15 t/m 45 jaar. De afgelopen weken heeft de politie zeven jongeren aangehouden die in wisselende samenstelling verantwoordelijk waren voor 15 woning inbraken in Hoogezand en één poging daartoe.

In juni werden twee mannen van 33 en 45 jaar aangehouden voor een insluiping in Slochteren. Het tweetal wordt er van verdacht meerdere woninginbraken in Drenthe en Groningen te hebben gepleegd. Er zijn 26 inbraken die mogelijk aan de verdachten kunnen worden gelinkt.

In die zelfde maand werden eveneens twee mannen aangehouden voor inbraken. De 30 en 45-jarige mannen hadden het vooral gemunt op bedrijven op het bedrijventerrein in Hoogezand en omliggende gemeenten. De 30-jarige verdachte heeft inmiddels 10 zaken bekend. De 45-jarige man is was scheutiger in het bekennen van zijn daden. Deze man heeft alleen een verklaring afgelegd over een inbraak aan de Sluiskade in Hoogezand.
Provincie:
Tag(s):