donderdag, 14. februari 2008 - 21:08

Elf verdachten aangehouden in Duits – Nederlands onderzoek

twente

In totaal elf verdachten zijn in een gezamenlijke actie in Nederland en Duitsland door de politie aangehouden. Twaalf woningen werden doorzocht en een groot aantal goederen werden in beslag genomen. Dit heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt.

Dinsdag 12 februari jl. werden in een gezamenlijk actie door medewerkers van de politie in het Duitse Munster en de politie Twente in totaal 11 personen aangehouden. Twee van hen, 23 en 30 jaar, komen uit het Duitse Osnabruck. De andere negen, in leeftijd variërend tussen de 28 en 49 jaar, zijn afkomstig uit Enschede, Doetinchem, Wijchen en Deventer.

Onder leiding van de Rechter Commissaris te Almelo werden in Nederland een negental woningen doorzocht. Hierbij werden een groot aantal goederen, o.a. tienduizenden euro’s, meerdere personenauto’s, een geldtelmachine, een lamp om vals geld te herkennen, seal-apparatuur, alsmede versnijdingsmiddelen en 15 kilo marihuana, in beslag werden genomen.

Door de Staatsanwalt in Munster is van zes van de in Nederland aangehouden verdachten de uitlevering gevorderd. De andere drie, 32, 42 en 49 jaar en afkomstig uit Deventer en Wijchen, zullen aan de Rechter Commissaris in Almelo worden voorgeleid. Tegen deze drie personen wordt momenteel door de politie Twente een onderzoek ingesteld waarna zij door de Nederlandse justitie zullen worden vervolgd.

Het onderzoek werd door de Duitse politie in het voorjaar van 2007 gestart nadat informatie werd verkregen m.b.t. het invoeren van drugs vanuit Nederland naar Duitsland.

In de loop van het onderzoek werden reeds elf personen in Duitsland aangehouden waarbij 137 kilo marihuana in beslag genomen werd. Drie van deze personen zijn ondertussen al veroordeeld voor vrijheidsstraffen van 3 tot 5 jaar.

Het onderzoek werd hierna samen met de politie Twente voortgezet.
Over het onderzoek waarmee de politie Twente bezig is, en waarvoor de drie verdachten van 32, 42 en 49 jaar zijn aangehouden, worden geen nadere mededelingen gedaan, dit onderzoek gaat nog door.
Provincie:
Tag(s):