maandag, 6. oktober 2008 - 21:26

Emmen, altijd filevrij wonen

Emmen

Er zijn nog stukjes Nederland waar files gelukkig een onbekend fenomeen zijn. De gemeente Emmen bijvoorbeeld! Op 9 oktober, de landelijk Filevrije dag, start de nieuwe campagne van de gemeente Emmen om heel Nederland te laten weten dat, behalve prachtig wonen, het woon-werkverkeer nooit meer tijd kost dan de reële reistijd. Emmen gaat dwars tegen de krimp in

Emmen wil de komende vijftien tot twintig jaar groeien van 109.000 inwoners naar 120.000 inwoners. In het RPB/CBS rapport Prognose ontwikkeling bevolkingsgroei en huishoudens 2005-2025 wordt voor de gemeente Emmen een prognose gedaan voor wat betreft de groei van het aantal inwoners van maximaal 10% tot 2025 en een groei van het aantal huishoudens tussen de 10 en 20%.

De gemeente Emmen zet zich actief in om deze groeikansen te verzilveren. Wonen en werken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaar dat de gemeente sinds eind 2006 een zeer actief werkgelegenheidsbeleid voert. Voor met name inwoners van de Randstad is de gemeente Emmen nog relatief onbekend. Het doel van deze campagne is Emmen als een aantrekkelijke woonlocatie met een hoog voorzieningenniveau onder de aandacht te brengen.

De start van de campagne is op 9 oktober aanstaande met een actie via SKY Radio. Elk half uur tot uur worden luisteraars via spotjes geattendeerd op filevrij wonen in Emmen. De radio-actie gaat door tot 24 oktober. Omdat de gemeente begrijpt dat mensen graag eerst Emmen willen ervaren geeft Emmen via de website www.emmendelftlanden. nl een aantal weekendarrangementen weg. Door het antwoord geven op een drietal vragen loten bezoekers mee voor deze gratis arrangementen.

In de komende maanden zullen in de Randstad bussen en trams in een ‘Emmen-jasje’ gaan rondrijden. Als voorproefje hierop is er deze week een filevrije actie bij de Haagse Trammaatschappij (HTM). De actie is een gezamenlijk initiatief van HTM en de gemeente Emmen, waarbij de HTM drie verwenweekenden in Emmen mag weggeven.
Provincie:
Tag(s):