woensdag, 22. oktober 2008 - 21:58

Emmen getroffen door grote storing

Emmen

De gemeente Emmen kampt sinds dinsdag met een storing, waardoor het op dit moment niet mogelijk is om paspoort-, identiteitskaart en rijbewijsaanvragen te verzorgen voor de inwoners van Emmen. Dit betekent dat er tot vrijdag aanstaande geen paspoorten, id- kaarten en rijbewijzen kunnen worden aangevraagd of afgehaald. Voor echte spoedgevallen, zoals een aanstaande reis, waarbij moet worden beschikt over geldige documenten, kan worden gebeld met de afdelingen burgerzaken die in dat geval voor een oplossing zorgdraagt.

De storing is het gevolg van werkzaamheden aan het Gem-Net (een beveiligde dataverbinding) waarbij door de uitvoerende partij – een onderaannemer van KPN – de bestaande aansluiting, per ongeluk is doorgeknipt. Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om de aansluiting weer in de lucht te krijgen. De verwachting is dat de werkzaamheden morgenmiddag 24 oktober zijn afgerond en dat de verbindingen vrijdag weer operationeel zijn. Een noodoplossing is niet voorhanden, omdat de gevolgen voor de beveiliging van de data in dat geval niet kunnen worden gegarandeerd.

Het Gemnet is een beveiligde Data verbinding met onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer en met de Staatuitgeverij drukkerij. Bij deze instanties worden respectievelijk de rijbewijzen en de paspoorten en identitietskaarten vervaardigd.
Provincie:
Tag(s):