donderdag, 9. oktober 2008 - 9:17

Emmen Vlinderstad wint ToerBus trofee Drenthe

Emmen

Afgelopen zomerperiode reden voor het vijfde jaar opvallende nostalgische bussen in Drenthe. Een groot deel van de toeristen die gebruik hebben gemaakt van de ToerBus hadden als bestemming Emmen centrum en de Vlindermarkten. Op 8 oktober jl. heeft Jorne Bonte van het OV-bureau dan ook de ToerBus trofee 2008 overhandigd aan Marcel Meijer van de ondernemers vereniging Emmen Vlinderstad.

Afgelopen zomerperiode hebben duizenden personen gebruik gemaakt van de ToerBus in Groningen en Drenthe. Voor het eerst reisde ook een hostess met de ToerBus mee. Uit de door de hostess afgenomen enquête blijkt dat de ToerBus op alle fronten goed scoort. Zo is er hoge waardering voor de speciale bussen, de Hostess op de bus, de folder en de makkelijke dagkaart. Alle reizigers van de ToerBus hebben daarnaast aangegeven de ToerBus aan te bevelen bij vrienden en kennissen. Ook blijkt uit het onderzoek dat ruim 50 procent van de reizigers de auto laat staan en dat 35 procent zonder de ToerBus niet naar de betreffende attractie was gereisd.



ToerBus in de herfstvakantie

De eerste periode dat de ToerBus weer rijdt is in de herfstvakantie. De ToerBus rijdt dan van Landgoed Hunzebergen, Van der Valk Emmen en de Landal Parken Parc Sandur en Het Land van Bartje naar Emmen. Een dagkaart voor 2 euro is te koop bij de bovenstaande parken en het VVV-kantoor in Emmen. De vertrektijden zijn te vinden op www.toerbus.nl

Voor ondernemers vereniging Emmen Vlinderstad en andere organiserende partijen is de Toerbus trofee een mooie opsteker en een blijk van waardering dat toeristen het centrum van Emmen en de activiteiten die georganiseerd worden op prijs stellen.
Provincie:
Tag(s):