dinsdag, 29. juli 2008 - 12:20

Emmenaar verduistert € 120.000,- euro

Emmen

Een 41 jarige inwoner van Emmen wordt verdacht van het verduisteren van ongeveer € 120.000,-. De man deed dit in zijn functie van administrateur van de Vereniging van Eigenaren van Recreatiepark Ermerzand. De man heeft bekend. Er is een afbetalingsregeling getroffen.

In december 2007 bleek dat er een groot bedrag was verdwenen van de rekening van de Vereniging van Eigenaren. De verdachte had door zijn functie toegang tot deze rekening en hij erkende verantwoordelijk te zijn voor het verdwijnen van het geld.

Namens de vereniging is aangifte gedaan bij de politie. Nader onderzoek maakte duidelijk dat er in totaal voor een bedrag van ongeveer € 120.000,- van de rekening is verdwenen. De verdachte is in juni aangehouden. Hij bekende de verduistering. Hij verklaarde het geld te hebben gebruikt voor de afbetaling van schulden. Na uitgebreid verhoord te zijn is de man na een paar dagen weer in vrijheid gesteld.

De Vereniging van Eigenaren heeft met de verdachte een afbetalingsregeling gesloten. De politie heeft het onderzoek nu afgesloten en stuurt het dossier naar Justitie.
Provincie:
Tag(s):