maandag, 7. januari 2008 - 20:13

Energieadviseurs krijgen vaste baan

Groningen

Het project Energie Beter is niet alleen goed voor klimaat en portemonnee, maar ook voor de werkgelegenheid. Nog maar drie maanden na de start van dit project hebben al zes werkzoekenden die zijn opgeleid tot Energie Beter-adviseur een vaste baan gekregen.

Een van de doelen van Energie Beter is dat 35% van de opgeleide werkzoekenden die door dit project werkervaring opdoen doorstromen naar een reguliere baan. Het is boven verwachting dat zo vlug na de start van dit project al 6 van de 58 opgeleide energieadviseurs een vaste baan hebben gevonden. De adviseurs werken via Fivelingo en DSW Groningen en zijn afkomstig uit de gemeenten Eemsmond, Appingedam, Delfzijl en Groningen.

Met Energie Beter wordt geld en energie bespaard. Op aanvraag voorzien Energie Beter-adviseurs inwoners met een laag inkomen van een energiebox en van besparingsadvies. Deze mensen wonen vaak in oudere woningen en hebben dikwijls een hoge energienota. Zij kunnen door besparingsmaatregelen en energiebesparend gedrag hun wooncomfort verhogen en hun energiekosten verlagen met gemiddeld € 150,- per jaar. Voor mensen die het materiaal en het advies optimaal benutten kan de besparing zelfs oplopen tot € 280,- per jaar.

Inwoners van de provincie Groningen met een laag inkomen, van gezinnen en ouderen tot studenten en kleine ondernemers, kunnen een bespaarbox aanvragen. Het gratis pakket energiebesparende producten heeft een waarde van € 50,- . Een duo van een Energie Beter-adviseur en -monteur bezorgen de box, brengen de producten (deels) aan en geven bespaartips aan huis.
Provincie:
Tag(s):