donderdag, 5. juni 2008 - 22:04

Energiebesparings campagne van start in alle Drentse gemeenten

Regio

Op maandag 9 juni om 12.15 uur geven gedeputeerde Tanja Klip van
Provincie Drenthe en directeur Reinder Hoekstra van Milieufederatie
Drenthe in het provinciehuis in Assen het startschot voor een
provinciebrede energiebesparingscampagne onder het motto ‘Drenthe
Bespaart’.

‘Drenthe Bespaart’ is een gezamenlijk initiatief van provincie, milieufederatie, de Drentse gemeenten en een aantal (energie)bedrijven.

Het doel van de gezamenlijke campagne is huishoudens in Drenthe wegwijs te maken in het enorme aanbod van energiebesparingsmogelijkheden in Drenthe. Hiervoor ontwikkelden de partners een nieuwe website: www.drenthebespaart.nl. De website wordt maandag tijdens de openingsactie ‘online’ gezet.

De website www.drenthebespaart.nl moet uitgroeien tot dé plek waar alle
informatie over energiebesparing in Drenthe te vinden is. Bezoekers kunnen op de website een energiecheck doen, die hen een serie tips oplevert die in hun woonsituatie van belang zijn. De website bevat daarnaast veel nuttige links naar aanbieders van energiebesparende producten, diensten en projecten. Aanbieders die hun energiebesparende producten en diensten voor het voetlicht willen brengen bij de bezoekers van de site, kunnen zich op hun beurt vanaf 9 juni via de website aanmelden.

Om de nieuwe website bekendheid te geven, is allerlei campagnemateriaal
ontwikkeld, waaronder posters, banners, stoppers en advertenties. Bedrijven die belangstelling hebben, kunnen materiaal opvragen via het contactformulier op de website www.drenthebespaart.nl.
Provincie:
Tag(s):